Tregulv har en rekke egenskaper som gjør det til et godt valg i hjemmet. I tillegg til å være mykt og varmt, er det enkelt å vedlikeholde og er naturlig lydisolerende.

Ved å velge et tregulv i hjemmet åpner du opp for en verden av muligheter. Tregulv passer alle hus, og du kan enkelt skape det uttrykket du ønsker. Med uendelig fargevalg og ulik trestruktur, kan du tilføre huset ditt et personlig preg, sjarm og varme.

Men et gulv skal ikke bare være pent å se på. Tregulv oppleves lune, er enkle å vedlikeholde og føles godt under bare føtter. Med det klimaet vi har i Norge tilbringer vi mye tid innendørs.

Derfor er solide materialer og kvalitet en avgjørende faktor når nordmenn skal kjøpe bolig eller pusse opp. Vi bygger ofte for generasjoner, og er opptatt av funksjonelle og praktiske hjem.

Materialer av tre har alltid vært en soleklar favoritt blant nordmenn, og det skyldes nettopp treets gode egenskaper. Tre er et fornybart og levende materiale som kan påvirke både det fysiske innemiljøet, og hvordan vi opplever det.

Tregulv er et naturprodukt og inneholder ingen skadelige midler, samtidig som det er bakteriehemmende og allerginøytralt – noe som gir et fantastisk innendørsklima!

Moelven har et solid utvalg tregulv. Finn din favoritt her.

Tregulv er enkelt å vedlikeholde

ENKELT Å VEDLIKEHOLDE: Det er enkelt å vedlikeholde heltregulv, spesielt de ferdig hardvoksbehandlede. Hardvoksoljen gjør at gulvet kan flekkrepareres. Utsettes gulvet for stor slitasje kan det slipes opptil flere ganger, og du har et gulv som er fint i flere generasjoner.

Et langsiktig (gulv)valg i tre

Med et heltregulv kan du være sikker på at gulvet holder seg fint i mange år. Gjennom barnas oppvekst vil gulvet tåle små og store belastninger. Og når ungene flytter ut av huset kan du enkelt slipe ned gulvet slik at det fremstår som helt nytt igjen!

Ferdigmalt panel fra Moelven

GULVET SOM VARER: Husk at gulvet skal vare lenge, og at det faktisk er både billigere og enklere å bytte ut både sofa og TV fremfor å bytte gulv.

Tregulv gjør glad

I følge forskere påvirkes mennesker positivt av å omgi seg med tre. Tre
er mykt, varmt og deilig å gå på. I tillegg er det naturlig lydisolerende, og demper trinnlyd mellom etasjer. Flere studier gjort på inneklima og bruken av tre viser at når vi ser eller omgir oss med natur og naturlige
elementer kan vi føle velvære, er mer produktive og mer kreative.*

Heltre gulv i furu fra Moelven

ALLERGIVENNLIG VALG: Heltregulv i furu bringer naturen inn i rommet, og reduserer samtidig risikoen for allergiplager.

I tillegg gjør naturelementer oss mindre stresset. Dette er viktig da
stress over lang tid har negative konsekvenser som kan øke risikoen
for sykdommer og plager, som f.eks. hjerte- og karsykdommer, nakke-,
skulder- og ryggsmerter, angst og depresjoner.

Vi tilbringer ca. 90 % av livet innendørs. Sørg for å omgi deg med materialer som gjør at du har det best mulig.

Tregulv er lydisolerende

Med barn i huset er det alltid liv og røre, og lydnivået kan til tider bli i høyeste laget. Vi pepres med lyd hele døgnet og god akustikk har derfor mye å si for hvordan du har det. I et rom med lang etterklang
og dårlig akustikk kan lyd fort bli til støy.

– Tre har en viss lydabsorpsjon i materialet, noe som vil gi mindre gjenklang enn f.eks. i et murhus, sier Lars Strand, seniorrådgiver i Brekke & Strand Akustikk AS.

Gulvvarme + Tregulv = Sant

Mange tror ikke det er mulig å kombinere tregulv og gulvvarme. Tvert om! Tregulv og gulvvarme lar seg fint kombinere, du må bare være sikker på at overflatetemperaturen på gulvet ikke overstiger 27 grader C, og at varmen fordeles jevnt over hele gulvet.

Tregulv i heltre eik fra Moelven

EKSKLUSIVT OG ENERGIBESPARENDE: Er du ute etter et gulv med ekstra brede gulvbord, bør du sjekke ut Herregårdsgulvet til Moelven. Gulvet er et laminert eikegulv tilpasset undervarme.

Hvilket tregulv passer dine behov?

Med store valgmuligheter, kan det være lurt å tenke gjennom hvilket
tregulv du skal legge i ulike rom. Ulike treslag innehar forskjellige
egenskaper. Et hardere treslag, som for eksempel eik, er generelt mindre følsomt for slitasje og kan velges til rom som kjøkken og entré.

Velger du i tillegg et hardvoksoljet gulv får du et gulv som er svært motstandsdyktig mot smuss og flekker. Furu er et mykere treslag som oppleves godt og varmt å gå på, og egner seg dermed best på lavtrafikkerte rom som soverom og stue.

Lurer du på noe mer? Besøk Moelven.no for mer informasjon og inspirasjon!

 

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.