Her er 6 gode grunner til at flisheller trumfer spikret treplatting på uteplassen, og dessuten gode tips som gir deg en flunkende ny uteplass på noen timer.

Er du klar for å oppgradere uteplassen, men lurer på hva du skal satse på? Den tradisjonelle treplattingen eller flisheller?

Her er argumentene som taler til fordel flisheller.

1. Flisheller er enkle å legge

Alle kan legge flisheller. Her trenger du ikke snekreferdigheter, og du klarer deg med et
minimum av utstyr. Flishellene er 20 mm tykke og legges enkelt uten uten bruk av hverken
lim eller fugemasse. Alt du trenger er noen timer og nøyaktighet, eventuelt en vinkelsliper
for å kutte og tilpasse flishellene til en trapp eller terasse.

2. Flisheller kan legges rett på underlag

Du kan legge flisheller rett på gress, singel og sand. Du kan også legge flisheller på den gamle treplattingen eller annet hardt underlag helt limfritt. I stedet brukes pidestaller i fast eller
justerbar høyde. Og når flishellene er lagt, kan du sette på plass utemøbler og planter og ta din nye uteplass i bruk med én gang.

3. Vedlikeholdsfri uteplass

Si farvel til fliser i tåa og et tregulv som stadig må beises eller oljes. Legger du flisheller, har du en uteplass som krever et minimum av vedlikehold. Den er lett å holde ren, frostsikker og værstandig.

NB! Flishellene bør være godkjent som sklisikre.
Flisheller er ikke bare flott til uteplassen. De er også praktiske i anlegging av gangstier i gress og grus, i trapper og inngangsparti.

4. Ny uteplass uten å søke tillatelse

Mens terrasser og en del plattinger krever at søknad om byggetillatelse, kan flisheller legges på gress, singel og sand uten noen form for hindringer.

5. Flott uteplass på noen timer

Å legge flisheller trenger ikke være et stort og altoppslukende prosjekt med plank og sag, hammer og spiker, men noe du kan gjøre selv på noen timer en kveld eller helg.

6. Sikrer tilgang til underlag

Har du en kum, kabler, rør eller annet under uteplassen og som det kan være praktisk å ha tilgang til ved behov, er det enkelt å ta opp flishellene og legge dem på plass igjen etterpå. Stort utvalg av flisheller Flisekompaniet har et stort utvalg av flisheller i god kvalitet fra Italgraniti, Rak, Provenza, Ergon og Cersanit. Alle er keramiske og sklisikre.

De naturlige steinmønstrene i flishellene går fra lyse nyanser av grått og hvitt til mørk grått og sort, og i både kalde og varme toner.
Du kan velge mellom kvadratiske og rektangulære flisheller i ulike størrelser.
Italgraniti har lekre flisheller i tremønster i størrelsen 30×120 cm.

Kutting av flisheller

Ved kutting og tilpassing av flisheller, anbefales en vinkelsliper med diamantblad. Mål og mer av nøyaktig hvor du skal kutte, strek opp med blyant. Når du kutter, beveger du vinkelsliperen rolig fram og tilbake i sporet helt til du er gjennom.

Bruk gjerne hørselsvern, beskyttelsesbriller og støvmaske når du kutter flisene.

Kom gjerne innom og få flere råd og tips hos nærmeste Flisekompaniet-butikk.

Trenger du hjelp til å legge flishellene, har vi i Flisekompaniet avtale med mange dyktige flisleggere, finn en flislegger.

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.