Har du gått lei kjedelige gipsvegger? Forny hjemmet ditt med panel!

Selv om gipsvegger er praktisk og tidløst, kan det også bli lite personlig og kjedelig over tid. Ved å kle veggene med panel, kan du gi særpreg og
sjarm til hjemmet ditt.

Panel gir en helt ny dimensjon til rommet. Det skaper dybde, kontrast og personlighet, og med uendelige valgmuligheter kan du skape et helt
unikt uttrykk.

Panel kan legges både stående og liggende, og har mye å si for opplevelsen av rommet. Velger du liggende panel virker ofte rommet større, mens med stående panel fremhever du høyden i rommet.

Det finnes mange typer panelprofiler å velge mellom, som skygge skrå, skygge rett, perlestaff, glatt, sprekk osv. Profiltypen har mye å si for hva slags uttrykk du ønsker.

Glatt panel har ingen profil og vil virke «roligere», enn for eksempel skyggeskrå, som gir et «hardere» uttrykk. Når det gjelder fargevalg er også mulighetene mange. Du kan velge beis eller olje, eller male panelet i akkurat den fargen du ønsker. Du er fullt mulig å få panel levert ferdigmalt eller beiset, noe som gjør jobben mye enklere og raskere.

Panelbordene kommer også i ulike bredder. De siste årene har vi sett en økende trend for brede panelbord, men stadig flere ønsker også å eksperimentere med å blande ulike bredder, noe som gir en spennende effekt.

Uansett hva du velger, er du garantert å få et rom med sjel og kontrast. Lek deg med farger og panelprofiler, og skap den stilen som du ønsker i ditt hjem.

Hos Moelven finner du et stort utvalg ferdigbehandlet panel som gjør oppussingen til en lek! 

ET HAV AV MULIGHETER: Det finnes uendelige muligheter når det kommer til panel. Hos Moelven kan du finne akkurat den panelprofilen som passer ditt hjem.

Beroligende effekt med panel

Skogbading kaller japanerne det, når folk flykter fra byen til en fredeligere tilværelse i skog og mark. I skogen får de avkobling fra stressende innbokser, masete trafikk og milelange køer. Forskning viser at det er sunt å oppholde seg i skog og mark, og mange opplever at møtet med skogen gir dem indre ro. Men visste du at det også er forskningsmessig bevist at de samme helsegevinstene følger med når du innreder med tre hjemme?*

Beiset panel fra Moelven

VARME TONER: Beis forsterker skjønnheten og det unike i trevirket, og gir mange spennende fargemuligheter.

Et treårig europeisk forskningsprosjekt viser hvordan trematerialer suger opp og avgir fukt, og dermed er med på å skape et bedre inneklima. Et eksempel på dette er når vi koker mat, da vil treproduktene i huset være med å regulere fuktigheten i rommet. En annen helsegevinst er treets evne til å holde på og sirkulere varme. Treprodukter er derfor energibesparende.

UTENOM DET VANLIGE: Ønsker du en skikkelig wow-faktor, kan du legge panelen diagonalt, eller blande panel av ulike bredder. Dermed skaper du et spennende rom, helt ulikt alle andre.

Få et naturlig uttrykk i hjemmet ditt med panel

INGEN BEGRENSNINGER: Å kle både vegger og tak i panel trenger absolutt ikke å bli kjedelig. For et moderne uttrykk kan du også droppe listverk, og benytte ulike farger og panelprofiler.

Ferdigmalt panel

Ferdigmalt panel har en heldekket overflate, men treets naturlige og unike struktur vil fortsatt være synlig. Treets gode og unike egenskaper som et pustende, varme og fuktstabiliserende materiale blir ikke svekket.

Moelvens spilepanel gir rommet et unikt uttrykk

SPILEPANEL: Trespiler i tak eller på vegg gir et nordisk og moderne uttrykk. Spilene har en naturlig god lyddemping og er avrundet på fire sider. Kombiner gjerne spilepanel og gipsvegger, det gir en spennende kontrast! Spilepanel er også perfekt til badrommet for å baderommet for å få en skikkelig spa-følelse.

Lurer du på noe mer? Sjekk Moelven.no/byggeogbo for mer informasjon.

*KILDE: Competitive wood-based interior materials and systems for modern wood construction Wood2New 

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.