For mange er lister bare en liten, nødvendig detalj, men listverk er faktisk en av de viktigste elementene for å skape et helhetsuttrykk i hjemmet i ditt. Slik finner du riktige lister til ditt hjem.

Mange eksperter vil nok tørre å påstå at lister er selve kronen på verket, eller prikken over i´en i huset ditt. Lister har nemlig stor betydning for helheten i et rom, og ved hjelp av ulike typer listverk kan du gi huset ditt den stilen du drømmer om, og fremheve rommets særpreg og uttrykk.

VARIASJON AV LISTER: Moelven har et stort utvalg lister. Her finner du garantert noe som passer ditt hjem.

Det finnes mange måter å bruke listverk på. Enten du ønsker å fremheve et vakkert tak, ramme inn veggene i et rom eller finne gulvlistene som gir rommet det uttrykket det fortjener.

Ønsker du å fremheve taket ditt, kan du sette sammen flere taklister for å oppnå en bred og detaljrik «ramme». På denne måten kan du skape et helt unikt og personlig uttrykk i ditt hjem – kun ved å finne riktig taklist!

Bli inspirert til valg av lister hos Moelven.no.

Ta utgangspunkt i husets stil

Det kan være vanskelig å finne de listene som både passer huset ditt og stilen din. Både farge, profil og materiale har mye å si for hvilket inntrykk det vil gi rommet. Er du usikker på hva du skal velge, kan du få en pekepinn ut ifra husets stil.

I et stilrent funkishus kan glatte lister uten for mye detaljer være fint, her passer stramme linjer og harde kanter godt inn. Har du derimot et eldre, tradisjonelt trehus, ønsker du kanskje det helt motsatte.

Rene og rette linjer krever lister deretter.

FUNKIS: Glatte profiler og harde linjer krever lister deretter.

Et tips for å skape et mer herskapelig uttrykk er å sette sammen ulike profiler av lister. Ved å kombinere ulike listverk oppnår du både et unikt og et eksklusivt uttrykk.

Når det er sagt, finnes det ingen «listeregler», det er ikke noe rett eller galt. Det viktigste er å følge sin egen smak og husets stil.

STILVALG: La listverket være med på å bestemme hva slags stil du ønsker i hjemmet ditt.

Fargevalg for lister

Fargen du velger på listene er også avgjørende for hvordan rommet oppfattes. Stadig flere velger å kjøpe ferdigbehandlede lister, enten malt eller oljet. Dette sparer deg for mye jobb i etterkant av montering!

En annen populær trend er å velge listverk i samme farge som veggen. Det gjør at rommet oppfattes «roligere» og veggene virker høyere. Her er det lov å leke seg med farger og uttrykk. Noen velger til og med å gi taket en annen farge enn hvitt, og det samme gjelder da for taklistene.

Har du en kjedelig vegg eller en trappeoppgang du ønsker å fornye, kan dekorlister montert i mønster eller ruter på veggen, skape et spennende uttrykk. Mal de i samme farge som veggen og la veggen bli et lite kunstverk.

La listene skape helhet

Det å pusse opp eller bygge et hus er en overveldende oppgave for de fleste. Det er mange valg som skal tas, alt fra store til små – som alle kan virke like viktig for totalinntrykket. Og det er først når detaljer som taklister og dører kommer på plass, at man kan begynne å se stilen og husets sjel forme seg.

Allikevel er valg av lister noe du bør begynne å tenke på allerede i planleggingsfasen for å sikre den viktige, røde tråden. Det samme gjelder for de ulike listene. Velg et uttrykk og hold deg til det. Velg gulvlist, karmlist og taklist med tilsvarende lik profil. Det gjør valget enklere for deg, og gir huset en gjennomført helhet.

Karmlister fra Moelven gir hjemmet helhet.

HELHETLIG FOKUS: Tenk helthet når du velger listverk. Kombiner lister som passer sammen, og bruk profiler som harmonerer med hverandre på karm-, gulv- og taklist.

Uansett hva slags listverk du velger, så er det lov å eksperimentere og prøve seg frem. Det er som sagt ingen regler, men en god pekepinn er å følge husets stil og din egen smak.

Start listeleken i dag! La deg inspirere av Moelvens store utvalg listverk.

 

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.