Har du lyst på noe som er sunt og godt for både kroppen og planeten? Da bør du prøve havreris!

Trender er i ferd med å endre hvordan vi ser på mat, og interessen for plantebaserte dagligvarer er økende. Med dette i tankene, lanserte Fazer nylig den sunne og smakfulle verdensnyheten – Havreris. Denne risen er et smakfullt bidrag til dem som ønsker å spise sunt, klimasmart og godt.

– Jeg har brukt havreris ved flere anledninger nå og blir stadig mer begeistret for hvordan dette kan brukes!

Monica Csango

Inspirert: Kokebok-forfatter og mat-entusiast Monica Csango lar seg inspirere av havreris når hun lager mat. Foto: Produsenten og Line Dammen

Sunt og godt

Havreris blir omtalt som et sunt alternativ til ris, med mer protein, fiber og mindre karbohydrater. Den har en fyldig og mild smak, og en naturlig tyggemotstand som gjør den til et godt alternativ i moderne og lettlaget mat. Kokebok-forfatter og mat-entusiast Monica Csango er en av mange som har trykket havrerisen til sitt bryst.

– Jeg har brukt havreris ved flere anledninger nå og blir stadig mer begeistret for hvordan dette kan brukes! I dag laget jeg en nydelig lunsj-salat med tunfisk, mais og vårløk – pakket den i en lunsjboks og hadde en mettende salat med meg på jobb. I går var det sushi- crossover på menyen hos oss og jeg laget en pokebowl hvor jeg brukte havrerisen i bunnen i stedet for sushiris. Deretter brukte jeg laksefilet, mango, avocado og edamamebønner. En rask saus av Sri Racha soya og majones, og middagen klar på 1-2-3, forteller Monica Csango.

Lett å like: Havreris passer i både salater og gryter, til kjøtt og tl fisk. Og mye mer! Foto: Produsenten

 

Kortreist og anvendelig

Havreris er produsert på nordisk havre som dyrkes i nærheten av Fazers møller i Sverige og Finland, noe som gjør den til et kortreist og klimasmart valg. Havre er en allsidig korntype og et godt tilskudd i en sunn og balansert kost, og havrerisen har dermed et bredt bruksområde i både varme og kalde retter. Havrerisen kan brukes i alt fra risotto, grøt og salat, til sushi eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Det kan også brukes til å lage pesto, desserter og bakst. Flere mat-entusiaster har nå laget gode og inspirerende retter med den nye risen. Nå er det kanskje din tur?

Ta en titt på de digge oppskriftene våre her!

 

 

 

Fazer Havreris er produsert i Norden på nordisk havre, og den har en fyldig og mild smak som gjør den til et godt alternativ til moderne og lettlaget mat. Havre er dessuten mild og snill mot magen, samt rik på vitaminer og mineraler som jern, magnesium, zink, fosfor og kalsium.

Fazer Havreris består av hele havrekjerner som har blitt dampet og polert for å få en kort koketid. Denne risen er enkel å tilberede og variere i både varme og kalde retter, og den kokes på kun 13 minutter.

Havreris har kun en sjettedels klimapåvirkning sammenlignet med ris fra Asia og er derfor et klimasmart alternativ til den vanlige risen vi spiser*. Dessuten er den sunnere og har atskillig høyere næringsverdi enn hvit ris**

(*Kilde: Rise klimatdatabas för livsmedel v 1.5. ** Kilde: Eurofins analyserapport Havre pol 2019-09-09, Sveriges Livsmedelsverk näringsinnehåll ris långkornigt okokt)

 

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.