Gunnar og Tove er glad i de stabile vinterforholdene på Golsfjellet. Morgenkaffe i hytteveggen, skiturer fra dørstokken og snømåking er det som gjelder.

Når morgensola står på vinduet og snøen daler ned med sine hvite fnugg, spør Tove Gunnar; «Hva skal vi finne på i dag?» Det har vært mange deilige dager her på Kvanhøgd på Golsfjellet, hvor de har hatt hytte i 35 år. Minnene er mange, fra familieturer med bygging av snøhuler, natursti, grilling, samt knall og fall på treski i de kuperte skiløypene. Nå tilbringer paret tre måneder i året her oppe i vinterland, og de to sønnene og barnebarna er ofte på besøk.

Stabile strømregninger

Veien fra Loddefjord er lang, men kontrasten til det ustabile været på Vestlandet gjør bilturen verdt det. – Det er noe helt spesielt med vinteren her i Hallingdal. Landskapet er hvitt, snøen tørr og skiføret godt. Og hallingene kan vinter! Med et erfarent håndlag måker og brøyter de. De har også vært her på hytta for å skifte frosne vannrør, smiler Gunnar.

Hyttehallingen er fornøyd med stabile innetemperaturer og strømregninger. – Vinterprisene på strøm er både gunstige og forutsigbare, sier han. Han liker spesielt godt at det er enkelt å ringe kundeservice: – Uten tastetrykk og pausemusikk har jeg kommet i kontakt med Monica for å diskutere hvorvidt det er lurt å binde strømprisen for nåværende eller neste vinter, forteller Gunnar, som spesielt godt husker den vinteren da det var så mye snø at de nesten ikke så ut av vinduene. Han legger til at Tove alltid sender SMS for å skru på strømmen når de er på vei til sitt lille paradis, slik at det er godt og varmt når de kommer fram. Her kan du bestille stabil vinter. 

Rette snøkanter

Utenfor hytta har bokfinken funnet sine frø i fuglehuset. Tove forteller at elgen stadig titter inn fra skogholtet, og at de en kald vinter hadde to harer boende under stabburet. Et snøballkast unna bukter skiløypene seg innover det snødekte terrenget. Det blir ikke like ofte at paret spenner skiene, men de snører gjerne sekken for en gåtur rundt Kvannebekktjernet. Og trim får de til gangs med all snømåkinga. – Det er godt å være ute i frisk og kald luft, sier Tove. Med snøskuffe og spader i ulike størrelser sørger hun for rette kanter i oppkjørselen. Og arbeidet nyter hun med et stort smil og en liten trall.

Lidenskapen

Gunnar fryder seg når han får måke tak eller bruke snøfreseren sin, og noen ganger rydder han snø selv om det ikke er nødvendig. Gunnar har kjent på mang en hallingvinter. Han kan vinter!

Vi kan vinter.
Frister det med Stabil Vinter?

Bestill strøm nå!

 

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.