Tenk helhet når du skal planlegge badet

Tekst: Redaksjonen, foto: Flisekompaniet

Det morsomste med å pusse opp badet, er ikke membran, fliser og vegger. Det er først når du har valgt ut baderomsmøblerservant, dusjløsning og badekar at du har gjort baderommet til ditt. Men sørg for at du får en fin helhet hvor farger, former og design.

Størrelsen på badet og lommeboka

Størrelsen på badet og lommeboka vil selvfølgelig være førende når baderomsløsninger og møblering skal gjøres.

Hos Flisekompaniet har vi mulighet for å hjelpe deg med alle typer bad — fra budsjett til luksus. Uansett baderom er resultatet avhengig av god planlegging. Her er flere tips til hva du bør tenke på før du kjøper innredning til badet:

Hva er din stil?

Liker du det rustikke? Eller har du mer sans for det minimalistiske? Ønsker du deg spa-følelsen på badet, eller trenger du robuste løsninger for familien — gjerne med mange gode løsninger for oppbevaring?

Oppussing av bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det ikke bare viktig at baderomsløsningene holder lenge, men også baderommet er et sted du liker å være. Hos Flisekompaniet har vi løsninger, uansett smak.

Baderomsmøbler for ditt bad

I tillegg til å velge baderomsmøbler i design og farger du liker, må innredning som servantskap, hyller, skuffeløsninger og baderomsskap være praktiske og ha stor nok plass til oppbevaring. Vil du at baderomsløsningen skal vare i mange år, bør du ha løsninger av god kvalitet.

Vegghengte toalett og servantskap forenkler rengjøringen av badet. På et stort bad har du plass til det du måtte ønske av løsninger. Men på et lite bad, må du tenke lurt.

Har du et lite bad, bør du være bevisst på å utnytte høyden på baderomsskap for å få god nok oppbevaringsplass. Videre kan det være fornuftig å velge løsninger hvor skuffer og skap åpnes med push-up-funksjon og ikke med håndtak. Velger du håndtak på servantskapet, kan du ha lange håndtak du kan henge et håndkle over. På et lite bad er det lurt å utnytte plassen over vasken og toalettet. Over servanten kan du ha et praktisk speilskap, og over toalettet kan du gå for et lite skap eller hyller med liten dybde.

Hos Flisekompaniet har du mange varianter og design innen baderomsmøbler. Vi har også komplette baderomsmøbler. Disse består alltid av en servant og servantskap, men mange av de komplette baderomsmøblene har også med speil eller speilskap og høyskap i tillegg.

Nedfelt eller frittstående servant

Baderomsservanten, eller vasken om du vil, er enten nedfelt i servantskapet, eller frittstående. En nedfelt servant vil gjøre rengjøringen enklere, men vil nødvendigvis ta opp en del av plassen i servantskapet.

En frittstående servant gjør at servantskapet kan utnyttes maksimalt. Men denne løsningen er ikke like lett og rask å rengjøre. Formen på vasken bør matche formene du har på annen innredning, for eksempel toalett og badekar. Er servanten rund i formene, er det også pent med blandebatteri i dusj og servant som er runde i formene.

Er dere flere enn to i familien som skal dele på ett bad, kan det hende du gjør lurt i å velge en dobbeltservant for å unngå morgenrushtid på badet. Det er en dårlig start for alle.

Badekar = hverdagsluksus

Er du så heldig å ha plass til badekar, kan du virkelig få et lite spa på ditt eget bad. Her bør du velge et badekar som passer til deg og/eller familien.

Liker du å ligge lenge i badekaret og slappe av, kan et kar med ergonomisk utforming og dybde være maksimalt. Mange av de frittstående badekarene du finner hos Flisekompaniet er dype og romslige for voksne kropper.

For en barnefamilie er det praktisk med badekar som er lett å rengjøre og hvor vannsøl er enkelt å tørke opp. Her kan et innebygd badekar være lurt. Skal du virkelig ha spa på badet, er et massasjebadekar luksus. Hos Flisekompaniet har vi massasjekar til plassering i hjørne eller inntil veggen.

TIPS! Du har kanskje vært på hotell hvor man har badekar og dusj i samme løsning. Har du et innebygd badekar, kan du sette opp skjermvegger som gjør at du kan stå i badekaret og dusje.

Den beste dusjløsningen

Det er lekkert med dusjveggerdusjhjørne eller dusjnisje, men for noen bad kan det være smartere å gå for dusjkabinett. Det gjelder særlig gamle bad, eller baderom med gulv som du ikke vet om tåler direkte vannsprut og hvor det er usikkert om badet er pusset opp etter våtromsnormen. Men også på baderom der helningen på gulvet er feil. Dusjkabinettene finnes i ulike størrelser og utførelser. Noen har tak, noe som er bra om du ønsker å begrense fuktighet ut i rommet.

Du kan velge dusjkabinett både med og uten blandebatteri. På et bad pusset opp etter våtromsnormen, er dusjvegger lekkert. Har du også et bredt utvalg av dusjgarnityr og blandebatterier i ulike design å velge i.

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.