Ikke alle blomster kan plantes nå, selv om vi begynner å kjenne på den varme temperaturen. Det kan nemlig fremdeles være frost om natten. Derfor er det lurt å ha en god oversikt over hvilke blomster som kan plantes akkurat nå.

Tekst: Redaksjonen, foto: Artem Beliaikin / Unsplash

Mai er en ideell måned å plante blomster på, men det er samtidig noen ting du bør tenke på for å få et vakkert, frodig blomsterbed.

Hageliv viser hvilke blomster som kan plantes nå

FLOTTE BLOMSTERBED: Bli inspirert til å prøve nye fargekombinasjoner i hagen i år!

Prøv Flipp gratis i 30 dager! Klikk her og kom i gang på 1-2-3 

Blomster som tåler frost

Det som er viktig å vite er at de fleste blomstrende planter som er i handelen nå ikke tåler frost.

Hageliv viser hvilke blomster som kan plantes nå

PLANTER OG HAGELIV: Drøm deg bort i vakre hager i den siste utgaven av Hageliv!

– Selv om slutten av april har vært varm mange steder, er det fremdeles store muligheter for kalde netter, ja til og med frost, sier Marianne Utengen som er redaksjonsmedarbeider og gartner i Det norske Hageselskap.

Hun anbefaler derfor å velge blomster som tåler en kuldegrad eller to dersom blomstene skal plantes nå. Det finnes flere å velge blant:

  • Alle løkblomster som selges i potte tåler litt frost
  • Tusenfryd
  • Vårlyng
  • Stemorsblomster, både store- og småblomstrede varianter.
  • Ranunkler
  • Blåstråle

Les mer: Slik skaper du en koselig uteplass

Blomsterinspirasjon gjennom appen Flipp

BLOMSTER I MAI: Vakre blomster – og når de bør plantes, her fra magasinet Hageliv.

– Om du vil likevel velger å plante mer varmekjære blomster som margeritt, pelargonia, spanske margeritter, petunia eller lobelia, bør plantene settes inn om natten. Har du ikke mulighet til dette, vil det hjelpe å sette dem inn til en vegg eller eventuelt dekke dem med et lett fleecepledd om natten, foreslår Marianne Utengen.

– Veldig mange av plantene vi kaller «sommerblomster» vil skades av lav temperatur og vi risikerer å måtte gjøre innkjøpet to ganger, forklarer hun.

Når kan hvilke blomster plantes

MER INFORMASJON: Få mer blomsterinformasjon gjennom appen Flipp hvor du finner hele 15 interiørblader!

Les mer: Få hagetips rett hjem

Hageinspirasjon hele sommeren

Visste du at du gjennom appen Flipp kan få tilgang til hele 15 blader som handler om uterommet og hageliv? Perfekt for deg som er glad i blomster og hagen din!

Flipp appen gir deg tilgang på en rekke magasiner innen blant annet interiør, livsstil og hage

Flipp er magasinplattformen til forlaget Egmont og gir deg tilgang på både norske, svenske og danske magasiner. Du kan bruke den både fra mobilen din, iPad eller i nettleseren. Nå kan du prøve appen gratis i hele 30 dager.

Prøv Flipp gratis i 30 dager! Klikk her og kom i gang på 1-2-3 

 

 

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.