Nå som dagene blir lengre og kveldene lunere, er det godt å sette seg ut for å nyte sommeren. Med disse enkle tipsene kan du skape en koselig uteplass både i hagen, på terrassen eller balkongen.

Tekst: Redaksjonen, foto: Sonnie Hiles / Unsplash

Skap stemning med soner – husk å tenke på solen!

Har du stort nok areal til å tenke soner når du innreder, kan det gi et spennende resultat. Lag en spisekrok, og et område hvor solstolene kan stå plassert. Tenk på sol, vær og vind når du planlegger uteplassen.

Bonytt inspirerer til en koselig uteplass

SOLVEGGEN: Husk å tenke på solen når du innreder uteplassen.

En levegg ved spisekroken kan også være nyttig for å beskytte mot vind, og det samme gjelder tak over deler av uteplassen. Vær heller ikke redd for å bruke store planter og plantekasser.

Prøv Flipp gratis i 30 dager! Klikk her og kom i gang på 1-2-3 

Flytt stuen ut

Kanskje det enkleste grepet for å skape en koselig uteplass, er å lage en utestue med både tepper, møbler og annet stæsj.

Se for deg at du innreder stuen din, og gjør uteplassen like koselig og personlig som du ville gjort innendørs. Det finnes mange fine tepper til utendørs bruk, og som tåler å stå ute.

Materialer og stiler - valget er ditt når du skaper en koselig uteplass

EKSTRA ROM: Utvid boligen din gjennom uteplassen – her fra danske ALT Interiør som du får tilgang til gjennom Flipp.

Les mer: Bli din egen interiørstylist

Finn stilen din, og lek deg med planter

Bestem deg for hva slags stil du ønsker å ha i hagen din. Dersom du bor i en gammel sveitservilla, ønsker du kanskje frukttrær, syrinhekk og duftkaprifol som klatrer på gjerdet. Det er ikke dermed sagt at det samme egner seg i hagen til en hypermoderne funkisbolig.

Les mer: Disse blomstene kan du plante nå

STILVALG: Materialer og stiler – valget er ditt når du skaper en koselig uteplass.

Har du en balkong kan du plante i krukker både på gulvet, veggen og hengende plantekasser på veggen eller rekkverket. Samle gjerne 10–15 krukker i større grupper. Dette gir et frodig og fint uttrykk, samtidig kan du bruke det som romdeler.

Interiørhjelp fra sofaen: Gjennom appen Flipp kan du få interiørtips fra både Rom123, Bonytt, Hytteliv og Maison – i tillegg til 12 andre interiørblader!

Valg av materialer

Det er mange valgmuligheter når det kommer til materialer som kan brukes på uteplassen. Belegningsstein kan skape spennende kontraster.

De fleste nabolag er ganske tettbygde, så å hindre innsyn er ofte noe vi ønsker – spesielt for å skape en koselig uteplass.

En idé er å kombinere flere ulike typer av materialer som for eksempel planter, stein og tre. Da hindrer du innsyn, samtidig som uttrykket fremdeles føles luftig.

Koselig uteplass med behagelige møbler

DRØM DEG BORT: Hent inspirasjon fra drømmehjem som dette!

Les mer: Få hagetips rett hjem

Riktig belysning

Belysning i hagen er et viktig punkt som ikke må glemmes. Forsøk å unngå skjøteledninger og synlige ledninger langs yttervegger ved å planlegge tidlig.

Et ekstra tips for en koselig uteplass kan være en varmelampe som kan gjøre det mulig å sitte ute på kjølige kvelder.

Få enda flere gode tips til hus og hage i de 15 interiørmagasinene du får tilgang til i Flipp.

Flipp appen gir deg tilgang på en rekke magasiner innen blant annet interiør, livsstil og hageFLIPP: Med masse herlig interiørinspirasjon er det fristende å fornye litt hjemme i disse tider. Bruk tiden til å drømme deg bort, og gjør det litt ekstra koselig hjemme.

Nå kan du teste Flipp 30 dager gratis! Klikk her for å komme i gang!

Flipp gir deg fri tilgang til 50 av Norges mest leste og populære magasiner. Her får du alle dine interiørmagasiner samlet på ett sted.

Du kan laste ned appen på både mobil og nettbrett, – eller lese i nettleseren og dermed ha tilgang til alle dine favorittmagasiner uansett hvor du måtte befinne deg. Her er det noe for hele familien!

Read all about

Egmont Content utvikler og produserer innhold av høy kvalitet i samarbeid med utvalgte annonsører. Innholdet er tydelig merket med «annonsørinnhold», slik at brukeren vet at det er laget i kommersiell øyemed. Egmont Content er en egen kommersiell redaksjon, som jobber helt separat fra den øvrige redaksjonen. Egmont Publishings journalistikk er ikke påvirket av Egmont Content.