Categories
frontpage Mat

Matelskernes beste oppskrifter: Inviter til lange, magiske frokoster

Det er tid for å invitere til kos og hygge innendørs, og hva passer vel bedre da enn å be kjente og kjære over på en lang, deilig frokost? I denne saken får du smakfulle oppskrifter fra inspirerende matelskere som virkelig setter stemningen. Hvor digg høres det ikke ut med surdeigstoast med ost og bjørnebærsyltetøy eller en nydelig, sprø ostesandwich med grillet sopp? 

En god frokost kan virkelig gjøre dagen. I konseptet Soul of Breakfast finner du en masse oppskrifter fra matelskere over hele Norden, slik at du kan invitere til en superhyggelig morgenstund med den aller beste frokostmaten.

Tenn lys, fyr opp i ovnen og sett på litt avslappende musikk, og du er klar for å starte dagen på riktig måte med de du er glad i.

Hva med en Le Gruyère AOP vårløk-frittata, eller Le Gruyère AOP fiken- og valnøttbagels? Her er det bare å la seg inspirere!

Se alle oppskrifter med Le Gruyère AOP her. 

Sjekk også ut Cheeses from Switzerlands Instagram-konto her. 

 

 

Le Gruyère AOP dutch baby-pannekake med posjert egg og parmaskinke

Ost: Le Gruyère AOP

Dutch baby er en slags pannekake laget rett i en støpejernspanne. Vi har lagt til favorittosten vår, Le Gruyère AOP, og toppet pannekaken med kremete posjerte egg og parmaskinke. Og resultatet? En super frokost og en perfekt start på dagen.

Ta en titt på oppskriften her. 

Oppskrift av: Søstrene Eisenman

Låttips: Israel Kamakawiwo’ole – Somewhere over the Rainbow

 

Levain-toast med Le Gruyère AOP og bjørnebærsyltetøy

Ost: Le Gruyère AOP.

Et enkelt, men likevel veldig godt brunsj-smørbrød som krever minimalt med forberedelser. Når du kun bruker noen få ingredienser, er det viktig å bruke produkter av høy kvalitet. Hvis du liker det litt sterkere, kan du bruke timut-pepper eller batak-pepper i stedet.

Her finner du oppskriften. 

Oppskrift av: Petter Bäcklund

Låttips: Niki & The Dove – Empires’

 

Se den herlige essensen av The Soul of Breakfast: 

 

 

Le Gruyère AOP vårløk-frittata

Ost: Le Gruyère AOP

Denne myke og kremete frittataen fult med Gruyère er perfekt på en avslappende og fredelig morgen. Server den til din kjære, varm og rett fra pannen, for å gi den fantastiske følelsen av ferie og hotellfrokost. Sammen med en god kopp kaffe og nypresset juice gjør den deg klar til en fantastisk dag!

Sjekk ut hele oppskriften her. 

Oppskrift av: Minna Vauhkonen

Låttips: Vallis Alps – Reprieve

 

Le Gruyère AOP-sandwich med grillet sopp

Ost: Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP er perfekt i et stekt ostesmørbrød. Kos deg med den kremete, smeltede osten, den myke soppen og det gylne brødet, som blir ekstra sprøtt når du steker det i smør.

Her finner du den herlige oppskriften. 

Oppskrift av: Minna Vauhkonen

Låttips: Coldplay – Magic

 

Croissant med Le Gruyère AOP og kremet spinat

Ost: Le Gryére AOP

Lag en ny vri på frokostklassikeren croissant ved å fylle den med deilig kremet spinat, Le Gruyére AOP og oregano. En perfekt start på dagen, rett og slett.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte. 

Oppskrift av: Martin Nordin

Låttips: Yoke Lore – Goodpain

 

Le Gruyère AOP-vafler med bringebær

Ost: Le Gruyère AOP

Disse velsmakende vaflene smaker fantastisk med søte bringebær på toppen. Hvorfor ikke overraske din kjære med frokost på sengen, eller nyte disse vaflene som dessert etter brunsj?

Her finner du oppskriften på de deilige vaflene. 

Oppskrift av: Minna Vauhkonen

Låttips: Norah Jones – Sunrise

Du finner også mer inspirasjon om sveitsiske oster og herlige oppskrifter hos Cheeses from Switzerlands Instagram-konto her!