Categories
Power

Slik får du et smartkjøkken – løsningene du ikke en gang ante at eksisterte

Annonsørinnhold for

Smartkjøkkenet er nærmere enn en kanskje skulle tro. Her er ekspertens beste tips til hvordan du tar i bruk nyeste teknologi og innovasjon på din egen kjøkkenbenk.

Et kjøkken i dag kan ha så mange flere funksjoner enn kun de mest grunnleggende.

– Kjøkkenet blir mer og mer husets hjerte i en normal hverdag. Det er rett og slett der familie og venner samles, og man kan dele gleder og minner, sier Lasse Engebretsen i Power.

Han er kjøkkenekspert i kjeden, og en av de med aller mest kunnskap på feltet.

Takket være teknologi og innovasjon kan du i dag skape et ekte smartkjøkken spesielt tilpasset dine behov med bare noen enkle grep – og litt hjelp fra Powers eksperter.

Og hvem vil vel ikke ha et kjøkken som både ser fresht ut, er trivelig og samtidig oppfyller alle dine ønsker for både smart matlaging?

Lasse Engebretsen er kjøkkenekspert i Power, og gir gode råd om hvordan skape et smartkjøkken.

Slik får du et smartkjøkken tilpasset deg

Vi er alle forskjellige. Mens noen av oss elsker å lage mat og gjerne tilbringer timevis på kjøkkenet, vil andre at det meste helst skal gå av seg selv.

Lasse råder derfor til å begynne prosessen med å snakke med en kjøkkendesigner hos Power som kjenner produktsortimentet og muligheter ut og inn. Kjøkkendesigneren kan også tilpasse alle de smarte løsningene som finnes til dine behov.

– Når en først skal oppfylle kjøkkendrømmen, er det god hjelp å snakke med samme person, som har hele utvalget til huset samtidig, forklarer Lasse.

Som Nordens elektrogigant har Power svært god kompetanse om både elektronikk og smarte løsninger for hjemmet. Med andre ord er de perfekt kvalifisert til å hjelpe deg med å både få kjøkkenet ditt til å se fint ut – og levere smarte løsninger av ypperste klasse.

Powers kjøkkendesignere står klare til å hjelpe deg, og det er enkelt og uforpliktende å booke time.

Les mer om hvordan du skaper et smartkjøkken her.

Kan levere «alt»

Power leverer alt fra Norema kjøkken, med innredning fra samtlige kjente leverandører, stort utvalg av benkeplater i de fleste materialer, belysning, TV, lyd og hvitevarer.

– Som totalleverandør kan vi levere «alt». Hva med garderobe i samme stil i gangen som på kjøkkenet? Eller kanskje en TV-løsning i samme stil med en heftig steinbenkeplate, vaskerom i samme stil som kjøkkenet eller medieløsning på kjøkkenet som snakker med løsningen i stuen, eller hele huset, for den saks skyld? sier Lasse.

Med andre ord er det gode muligheter til å få det akkurat slik du vil, og du kan få smarte løsninger og kule vrier på for eksempel søppelsorteringen, belysning, mediestyring, oppbevaring og lading, for å nevne noe.

Samsungs Side by side-kjøleskap gir deg mulighet til å ta telefonsamtaler, få og lese oppskrifter, høre på musikk eller se serier på kjøkkenet.

– Kjøkkenet er ikke bare stedet man lager mat, så hvorfor ikke ha et integrert lydsystem i taket slik at en kan høre på sine favorittsanger, eller -podcast? Eller hva med å få oppskriftene opp på skjerm på kjøleskapet? foreslår kjøkkeneksperten.

Han trekker også frem stekeovn med helautomatiske programmer tilpasset retten du skal lage, sitteplasser hvor barna kan gjøre lekser ved samtidig som du lager mat, eller minibar-løsninger med heftig lydanlegg til når venner er på besøk.

Lasses beste tips til kule smartløsninger:

  • For hobby-proff-kokken: Det finnes mange smart-hvitevarer nå – eksempelvis ventilator i platetoppen for stilrent design, stekeovn med automatikkprogrammer eller sonefrie platetopper. 
  • For tech-nerden: Sjekk ut mediestyringer der man kan se video på kjøleskapsdøren, ha heftig musikk styrt gjennom huset, belysning med detaljer som styres med app, robotstøvsuger som parkerer bak sokkel i kjøkkenet automatisk. 
  • For alle: Stikkontakter som gjemmes i benkeplaten. Vi har jo så mange produkter som må lades i dag. Det er derfor råpraktisk å kunne ha mange kontakter som fint kan gjemmes når de ikke brukes.

Smarte løsninger på kjøkkenet

Hvis du skal velge smart til kjøkkenet, er det både gøy og lurt å kjenne til noen av de kule løsningene som finnes der ute.

Her er noen av dem:

1. Evoline backflip stikkontakt

Evoline backflip er en usynlig stikkontakt du tar frem ved behov.

Mobilen og nettbrettet må lades, brødristeren trenger strøm, det samme gjør kaffemaskinen, og kanskje man skal stryke noe også? En får aldri nok kontakter.

Derfor er det veldig smart (og stilig!) å kunne gjemme stikkontakter i benkeplaten som en bare flipper for å få tilgang til, enten det er vanlig stikk eller USB som trengs. Her er det mange muligheter som kan tilpasses akkurat ditt smartkjøkken!

Du finner stikkontakten her.

2. Platetopp med integrert ventilator

En platetopp med integrert ventilator gjør den klassiske kjøkkenviften overflødig.

Du trenger ikke velge en tradisjonell, veggmontert avtrekkvifte hvis du ikke føler for det.

En platetopp med integrert ventilator vil gjøre matlagingen mye mer stilfull og stressfri. Et annet pluss er at de fleste integrerte ventilatorer er langt mer stillegående enn tradisjonelle kjøkkenviftemodeller.

Platetoppen vil også bli enklere å holde ren fordi du slipper at det drypper fra kjøkkenviften ned på platetoppen. I tillegg ser det utrolig stilig ut.

Her finner du et stort utvalg platetopper med ventilatorer.

3. Innredning i skuffer

Norema-skuffer i ask med innebygde holdere og hull til ladekabler.

Skuff er ikke bare skuff lengre på et smartkjøkken, det er så mange smarte løsninger.

Enten det er en skuff med holder til alt som må lades, tallerkenholdere, krydderinnsatser, smarte bestikkinnlegg. Prikken over i-en? Smart belysning i skuffen.

Her finner du de smarte skuffene.

4. Norema knivholder i ask

Knivholder for trygg og skadefri oppbevaring av kniver fra Norema.

Med en smart knivholder som denne fra Norema, kan du oppbevare knivene dine trygt og skadefritt.

Med en knivholder blir knivskuffen så mye mer organisert. Du slipper skader på blad eller hender som følge av kniver som ligger løst, og i tillegg får skuffen et ryddig uttrykk.

Her finner du knivholderen.

5. NIBU høyskapsuttrekk

NIBU høyskapsuttrekk hjelper deg å få organisert skapene dine på best mulig måte.
NIBU høyskapsuttrekk hjelper deg å få organisert skapene dine på best mulig måte.

Høyskapsuttrekk passer perfekt til oppbevaring av større kjøkkenutstyr med litt vekt. Det kan være kjeler, vaser, kjøkkenmaskiner, større bokser eller kasser med matvarer og lignende.

Uttrekkene har fulluttrekk og softclose, og hyllene har en maks belastning på 16 kilo per kurv.

6. Connecte smart lydsystem til taket

Connecte lydsystem til taket gir en herlig atmosfære på kjøkkenet.

Skap den deilige atmosfæren alle ønsker seg på kjøkkenet med dette smarte lydsystemet fra Connecte.

Lydsystemet har Multirom- og Google Home-integrering, og kan styres med appene, eller med en bluetooth-fjernkontroll som følger med.

Systemet inneholder to høyttalere og kontroller med forsterker.

Sjekk ut lydsystemet nærmere her.

7. Lightstrip for indirekte belysning

Lysstripe fra Philips som gir deg mulighet til å velge mellom hele 16 millioner farger på kjøkkenet.

Ikke noe gir den eksklusive følelsen som litt indirekte belysning, som du gjerne kan styre ved hjelp av telefonen eller en fjernkontroll.

Philips Hue Lightstrip er en lysstripe som kobles til Philips Hue bro for trådløs kontroll. Den gir deg mulighet til å velge mellom hele 16 millioner farger. Lyset kan lysne, dimmes, og fargetemperaturen kan justeres.

Her finner du lysstripen.

8. Nettbrettholder

Smart nettbrettholder fra Vogels.

Gjør kokkeleringen flere hakk enklere ved hjelp av denne utrolig smarte nettbrettholderen fra Vogels.

Den gjør at du kan feste nettbrettet i ønsket høyde på vegg eller andre passende flater, og få optimal utnyttelse av plass og mer fleksibilitet når du står ved grytene. Et must på ethvert smartkjøkken!

Her finner du nettbrettholderen.

9. Innsats til krydderglass

Innsats til krydderglass.

Lei av usorterte krydderhyller? Med denne smarte innsatsen for krydderglass får du raskere mye bedre oversikt over krydderbeholderne dine.

Du finner krydderglassene her.

10 . Skuffbelysning

Få god oversikt og herlig belysning i skuffene dine med kjekke skufflys fra Kulz.

Skufflysene har magnetfeste og innebygd batteri, som gjør dem veldig praktiske og kule på et smartkjøkken.

Her finner du skuffbelysningen.